Horváth Csaba

Rólam

Röviden néhány szó magamról:

1992-ben ismerkedtem meg a fényképezéssel, ami a mai napig meghatározó számomra, mind életvitelben, mind elhivatottságban.

A bizalom nagyon fontos számomra, hiszen a másik fél megismerése révén még jobb, még előnyösebb fényképek készülhetnek. Ez folyamatos kitartást, tapasztalatot, szakmai fejlődést és a fotográfiához fűződő szeretetet kíván, hiszen sokszor egyszeri, megismételhetetlen pillanatok kerülnek a kamerám elé. Ennek mind a mai napig próbálok eleget tenni munkám során és szabadidős tevékenységemben egyaránt. A fotózásban rejlő kreativitás, számomra állandó kihívást ad. Célom, hogy az elkészült képeket, fotóalbumokat több év múlva is visszanézve, mindenkiben elégedettség maradjon. Ez inspirál és ettől válik teljessé a munkám.

Képeimmel üzenve, a pillanatokat megörökítve, mások is részesévé válhatnak az általam látott világnak. A fotográfiában megélt alázatot, türelmet, és kitartást jól hasznosíthatom más témák megörökítésénél, így munkám során is. Esküvők, portréképek, gyermekfotók készítésénél alkalmazom eddig megszerzett tapasztalataimat, amiben művészi kifejezésmódot, különlegesebb képi világot próbálok visszaadni a képeim által.

1997-ben végeztem fényképésziskolát Pécsett. Megismerve az analóg fényképezés alapjait, a technika fejlődését követve 2003-ban az akkoriban korszakváltó digitális fotózásra váltottam át.

Közel 15 éve hivatásos fotográfusként dolgozom. Portfólióm közé tartozik az esküvői, gyermek, portré, és események fényképezése, alkalmazott fotográfia.

Eredményeim közül számomra a legkedvesebb díjat emelném ki. 2019-ben  ” Mesterséges intelligencia” című képemmel Az -Év Magyar Fotója- megtisztelő címet is elnyerhettem.

Közel 30 éve vagyok tagja a Mecseki Fotóklubnak. Több hazai fotós kiállításon szerepeltem. Egyéni tárlaton és a Mecseki Fotóklub tagjaként csoportos kiállításokon is többször volt már alkalmam bemutatkozni a nagyközönségnek. 2023-ban (A-MAFOSZ) Fotóművész diplomát szereztem.

Horváth Csaba Tamás